Album Bucureștii de lângă București

ROM-18BLB

Nou

Acest album unic pe piața editorială românească reprezintă o cronică în imagini a unor locuri prea puțin cunoscute publicului larg. O biserică veche, un zid în ruină, o casă bătrână, o troiță, un colț de pădure, o baltă, o livadă în floare: din toate acestea se încheagă imaginea unui spațiu special, ignorat adesea de bucureșteni, deși se află atât de aproape de București.

Mai multe detalii

55,00 lei

Detalii

Fotografii Viorel Simionescu
Text Marian Ștefan
Text în limba Română-Engleză
Caracteristici tehnice 24 x 26 cm, 112 pag, 150 g/mp
Copertă Cartonată, cu supracopertă
ISBN 978-606-8050-10-2

Prezentare

Sintagma „Bucureștii de lângă București" definește un spațiu geografic și cultural-istoric distinct, a cărui personalitate este stabilită de factori ce țin de specificul evoluției sale. Un spațiu în centrul căruia se află cea mai importantă așezare umană de pe cuprinsul României, unul dintre marile orașe europene, a cărui istorie este un fel de sinteză a istoriei românești. Acestă percepție ni s-a impus și nouă, aș putea spune de la sine.

De regulă, drumețiile propuse în această carte se vor desfășura într-un cerc imaginar, având în centrul său Bucureștiul. Uneori, curiozitatea ne va mâna pașii ceva mai departe, spre Târgoviște, alteori ne vom lăsa atrași de frumusețea locurilor și așezărilor ce coboară până-n „buza Dunării". Oriunde ne-am îndrepta, pecetea marelui oraș este însă la fel de evidentă.

26 alte produse din aceeași categorie: