Album Salutări din România

ROM-01SAL

Nou

Realizat într-un format elegant și în condiții grafice de excepție, acest album vă oferă o călătorie fotografică superbă prin România, din cheile spectaculoase ale Munților Apuseni la plaja sălbatică de la Corbu și din satele-muzeu din Maramureș și Bucovina la burgurile transilvănene și capitală.

Mai multe detalii

133,00 lei

Detalii

Fotografii Florin Andreescu
Text Dana Ciolcă
Text în limba Română-Engleză
Caracteristici tehnice 24 x 29,7 cm, 240 pag, 170 g/mp
Copertă Cartonată, cu supracopertă
ISBN 978-606-8050-33-1

Prezentare

Situată la granița estică a Uniunii Europene, a cărei membră a devenit în 2007, România reunește astăzi vechile provincii Țara Românească, Moldova și Transilvania, zone cu o evoluție istorică mai mult sau mai puțin comună, dar locuite în cea mai mare parte de români, singurii urmași ai romanilor (în afară de micul grup al romanșilor) care le-au păstrat numele. Aflate de-a lungul timpului la granița marilor imperii – Roman, Otoman, Habsburgic și Rus –, provinciile românești au avut parte de o mulțime de influențe etnice și modele culturale pe care le-au asimilat diferit, uneori cu fervoare, alteori cu reținere, construindu-și treptat fizionomii complexe, cu multiple nuanțe.

Această sinteză rezultată dintr-o bogată experiență a diversității și enormul patrimoniu natural de care dispune sunt principalele atuuri care fac din România o țară care trebuie văzută.

26 alte produse din aceeași categorie: