Ghid turistic Londra

CPM-34LO

Nou

Londra

este o metropolă excesivă și aproape incomensurabilă, așa că din orice parte ați încerca s-o abordați veți rămâne cu senzația că nu-i veți da de capăt și că este de necuprins în limitele obișnuite cu care v-au obișnuit celelalte capitale continentale. Vibe-ul său este cu adevărat unic în peisajul european.

Mai multe detalii

35,00 lei

Detalii

Text Mariana Pascaru
Fotografii Florin Andreescu
Text în limba Română
Caracteristici tehnice 12,3 x 21 cm, 176 pag, 135 g/mp
Copertă Plastifiată, cu clape

Prezentare

În Londra trăiesc azi aproape 9 milioane de locuitori, care vorbesc 300 de limbi, dar care se înțeleg în limba universală – engleza, care ni i-a dat pe unii dintre cei mai mari scriitori din istoria literaturii universale. Această atmosferă cosmopolită se împletește cu spiritul ei democratic, fără a-i știrbi deloc
din distincția și rigurozitatea proverbiale. În stilul ei inimitabil, Londra reușește să rămână
în același timp aristocratică și modernă.

Capitala unei țări în care respectul față de instituția monarhiei continuă să se mențină la cote înalte are în fruntea ei un primar de origine pakistaneză, născut în sânul unei familii din clasa muncitoare. Sadiq Khan a devenit astfel primul primar de confesiune musulmană al unei capitale occidentale.
Surprizele continuă. Londra, unul dintre centrele financiare și economice ale lumii, în care afacerile dețin supremația și în care totul pare să se învârtă în jurul profitului, vă va răsfăța în ce privește cultura așa cum nici n-ați fi putut visa. Cu generozitate, oferă acces gratuit la unele dintre cele mai mari temple ale artei din lume (National Gallery, British Museum, Tate Modern, V&A Museum) – ce dovadă mai bună a spiritului liberal al unui oraș care a realizat că educația și cultura reprezintă de fapt motorul care contribuie la progresul lui?

30 alte produse din aceeași categorie: