Ghid turistic Oslo și Bergen

CPM-17OB

Nou

Colecția ®Călător pe mapamond este realizată în totalitate de echipa editurii Ad Libri. Fotografi profesioniști și redactori cu experiență au găsit cea mai potrivită formulă pentru un ghid complet, cu informații numeroase, aduse la zi și verificate pe teren, ilustrații atrăgătoare, sfaturi practice și recomandări.

Mai multe detalii

35,00 lei

Detalii

Text Mariana Pascaru
Fotografii Florin Andreescu
Text în limba Română
Copertă Plastifiată, cu clape
Caracteristici tehnice 12,3 x 21 cm, 192 pag, 135 g/mp
ISBN 978-606-8050-28-7

Prezentare

În nicio altă capitală europeană nu veți avea mai acut sentimentul că natura aparține orașului ca în Oslo. Situată la extremitatea nordică a Oslofjorden, capitala Regatului Norvegiei se întinde, ca un amfiteatru natural, între apele fiordului (care nu este propriu-zis un fiord, ci un golf), la sud, și dealurile împădurite marka, la nord, est și vest. De fapt, aproape jumătate din suprafața orașului este acoperită de păduri. Astfel stând lucrurile, nu este deloc greu de înțeles pasiunea locuitorilor din Oslo pentru schi și navigație, precum și pentru alte sporturi, cum ar fi ciclismul și alpinismul. 

Al doilea oraș ca mărime din Norvegia, Bergenul, amplasat între șapte munți și șapte fiorduri, are o atmosferă unică și se mândrește că oferă combinația ideală de natură, cultură și atracții urbane. Deși nu are decât 260.000 de locuitori, până la începutul secolului al XIX-lea, când Oslo i-a luat-o înainte, a fost cel mai mare oraș din Norvegia. De atunci a trebuit să se mulțumească cu locul doi, deși titlul onorific de capitală a fiordurilor nu i-l poate lua nimeni, și pe lângă asta mai are câteva atuuri greu de depășit. 

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie: